SIÓ ATTILA EMLÉKTÚRA (harmadik rendezés) – 2024. MÁRCIUS 22. (PÉNTEK)

Emlékezzünk közös sportolással egy kiváló tanárunkra, sportemberre!

A Tóparti közössége 2020 tavaszán veszítette el Sió Attila tanár urat, akinek a sport volt az élete: korosztályos válogatott atlétaként, testnevelő tanárként, versenybíróként egyaránt. Számtalanszor futotta le a maratoni távot, a kerékpározás volt a szenvedélye.

„Nagyon mozgékony voltam, úgyhogy elküldtek atletizálni és ott ragadtam 25 éves koromig, nem nagyon érdekelt más. A sport kitöltötte az életem, az atlétika után nem volt kérdés, hogy maradni szeretnék a közelében, így lettem testnevelő tanár. Most sincs ez másként, ez a „nagyon” kategória az életem.”

fogalmazott 2018-ban, egy vele készült interjúban, mely abból az alkalomból született, hogy Fejér megye legeredményesebb diákolimpiai testnevelőjeként a Magyar Diáksport Szövetség elismerését vehette át.

Eredménycentrikus sportemberként ismerték, kategóriájában és életkorában mindenkit legyőzött. A szerénység, az alázat, és a küzdeni tudás jellemezte egész életét.”

– emeli ki egy vele kapcsolatos visszatekintés. Az elmúlt két évet követően idén harmadik alkalommal, közös sportolással szeretnénk emlékezni az együtt töltött esztendőkre.

Az emléktúra tervezett programja:

Gyalogos szakág – 16 kilométeres gyalogtúra, útvonal: Bodajk, sípálya – Varjúvár – Gaja-szurdok – Vasutas pihenő – Halomsír – Fehérvárcsurgói víztározó – Attila kopjafája – Kincsesbánya – Iszkaszentgyörgy, központ. Menetrend: 10:50-kor indulás a Tolnai utcai épülettől, majd a buszpályaudvarról 11:00-kor induló autóbusszal utazunk Bodajkra (Dózsa György utcai megálló), ahová 11:30-kor érkezünk. A kerékpárosokkal 14:30 körül közös megemlékezés a kopjafánál, majd a túra végén Iszkaszentgyörgyön díjazás (kitűző, oklevél) és frissítés. Hazautazás Iszkaszentgyörgyről (Kastély megálló) a 16:48-as autóbusszal, érkezés Székesfehérvárra 17:10-kor. Kísérő: Fülöp Tamás.

Kerékpáros szakág – kerékpártúra Kincsesbányára és onnan vissza. 13 órakor gyülekező, majd 13:15 körül indulás az iskola Tolnai utcai épületétől, megérkezés a kopjafához 14:15-kor, majd közös megemlékezés a gyalogosokkal. A túra végén Iszkaszentgyörgyön díjazás (kitűző) és frissítés, aztán visszaindulás Székesfehérvárra.

Jelentkezés az emléktúrára Próderné Pálinkó Szilvia tanárnőnél (kerékpártúra, maximum húsz fő), illetve Fekete Zoltán tanár úrnál (gyalogtúra, maximum húsz fő).

Ha esik, ha fúj, megyünk. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .