Pénz7 Összegző – 2024

2024. március 4-8. közt a pénzügyi témahét keretében pénzügyi és vállalkozói ismeretekkel kapcsolatos előadások megszervezésére került sor. Március 4-én Mészárosné Berki Edit, a Magyar Közgazdasági Társaság önkéntes szakértője tartott rendkívül tartalmas órát Pénzügyi Életleckék témában. Az alapismereteken túl a különböző pénzügyi helyzetek megoldására – úgy mint megtakarítás, illetve hitel – is kaptunk hasznos információkat. Munkaügyi ismeretek, tapasztalatok egészítették ki az előadást, melyet a 11.évfolyamos résztvevők minden bizonnyal jól fognak tudni hasznosítani a későbbiekben is. 

Március 7-én, csütörtökön a 10.A osztályhoz érkezett Palkovics Csaba, vállalkozói önkéntes. Saját vállalkozásán keresztül mutatta be a diákoknak, hogyan működik egy vállalkozás, melyek az indulás nehézségei, hogyan lehet újra tervezni, melyek a siker kritériumai. Mint a jövő leendő vállalkozói, hasznos tippeket kaphattak az érdeklődők.

Március 8-án, pénteken a 10.C osztályban egykori tópartis diák, Ozváry Balázs tartott interaktív tanórát pénzügyi ismeretekkel kapcsolatban. A diákok pénzügyi lehetőségei mellett, a digitális veszélyekre is felhívta a figyelmet. A megtakarítás egyszerű megoldásain túl a tőzsde és a kriptovaluták világából is kaptunk ízelítőt.

A hét során számtalan kísérőprogram, online verseny került meghirdetésre, melyek egy része jelenleg is zajlik.

Érdemes foglalkozni a digitális biztonsággal a témahéten túl is! Számtalan csaló talál meg akár Téged is nap mint nap!

https://kiberpajzs.hu/hirek/digitalis-szimat-kihivas-2024-tippek-es-tanacsok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .