Tópartis öttusázó nyerte az országos bajnokságot

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója, Bárány Bence (8.C) egyéni országos bajnoki címet szerzett az öttusázók elit országos bajnokságán, melynek október 8-9-én Miskolc adott otthont.

A bajnokságon az egész éves versenysorozat legjobb 16 korosztályos versenyzője vehetett részt, ebből kifolyólag komoly mezőny állt rajthoz a borsodi megyeszékhelyen. Az első napon a háromtusára (úszás-laser-run), a másodikon pedig a laser-runra (futás-lövészet) került sor. Bence már az első napon megmutatta, hogy számolni kell vele, amikor az úszás utáni pozícióján hét! helyet javított remek futásával. A lövészetben itt még akadtak kisebb hibák.

Másnapra viszont már összeállt minden. A 3x 600 méteres, lövészetekkel megszakított futásban Bence fantasztikus versenyzéssel utasította maga mögé társait, és utcahosszal nyerte meg az U15-ös korosztály bajnoki címét. Futását egyéni csúccsal, lövészet-sorozatait pedig kivétel nélkül 6 lövés/5 találattal teljesítette, ami még a felnőtt mezőnyben is nagyszerű eredménynek számít.

pastedGraphic_1.png
Kép: Magyar Öttusaszövetség

Az eredményhirdetés után így nyilatkozott a friss győztes:

,,Boldog vagyok, hogy aranyat nyerhettem az év legfontosabb versenyén, nagyon sokat jelent nekem. A dobogó tetején állva értelmet nyernek a hajnali kelések, a hosszú délutáni edzések és az ezt követő éjszakába nyúló tanulások. Hálás vagyok a családomnak, az ő támogatásuk nélkül mindez nem sikerülhetett volna. Egyúttal szeretném megköszönni az iskolámnak és az egyesületemnek azt a színvonalas szakmai munkát, ami lehetővé teszi, hogy a legmagasabb szinten teljesítsek.”

Bence rendkívül eredményes éven van túl; a nyár folyamán tanulmányi- és sporteredményei elismeréseképpen átvehette a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” kitüntető címet. Tervei szerint jövőre sem lassít, mind a sportban, mind a tanulásban komoly célokat tűzött ki maga elé.

Köszönjük szépen az interjút, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .