Látogatás az Uffizi galériában

A nyáron Olaszországban voltunk nyaralni a családommal. Amikor Firenzében jártunk, megtekintettük a világhíres Uffizi galériát.

A nagy látogatottság, népszerűség miatt a belépőjegyeket már hetekkel előtte le kellett foglalni.

Kívülről felújítások folytak, ezért nem tudtuk külsőleg teljesen látni a múzeumot. Eredetileg a Medici családhoz tartozott a múzeum épülete, és a benne rejlő értékek is. Belülről nagyon szép volt, főleg a főfolyosó, ahol márványszobrok sorakoztak két oldalt és a mennyezetet különleges festett mintázat borította. Sok híres festőtől tekintettünk meg festményeket (pl: Botticelli, Leonardo da Vinci, Raffaello, Michelangelo). Az épület maga kétszintes volt, tele sok kicsi bemutató helyiséggel. Az én kedvenceim a csodálatos márványszobrok voltak, főleg azok, amelyek az ókori görög isteneket ábrázolták, valamint azok a freskók, amelyeket épületek faláról emeltek ki és hoztak a galériába. Nekem ezt nehéz volt elképzelni, hogy pontosan hogy is tudták ezt megvalósítani úgy, hogy ne tegyenek kárt a falfestményben. A sok festmény közül talán a legismertebbek közé tartozik Vénusz születése, A tavasz, Medusa.

Nekem nagyon tetszett a galéria, főleg az, hogy sok híres alkotást is meg tudtam nézni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mile Hanna 10/a

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .