Matehesz-előadás

2021 júniusában a Matehetsz országos online diáktalálkozót rendezett „Lássuk, halljuk a fiatalokat!” címmel, a Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt keretén belül, volt szerencsém előadást tartani. Az én előadásom a pályaválasztás témakörét érintette. Igyekeztem tanácsokkal ellátni a hallgatóságot, és rávilágítani arra, hogyan tud valaki az erősségeire fókuszálni.

 

Az én szigetem a Lélektan-sziget  volt –  az önértékelés, az önismeret, a személyi képességek és az egyén fejlődésének témaköreit érintette – . A szigetünk védnöke, Dr. Kun Ágota PhD, pszichológus, a BME oktatója szerint a tehetség több dimenziót felölelő fogalom.

 

Az esemény főszereplői mi, diákokat voltunk, akik az elmúlt években a Tehetségek Magyarországa kiemelt projekthez kapcsolódtunk. Inspiráló, érdekes előadásokkal, filmekkel készültünk. Érintve volt a biológia, a pszichológia, a fizika vagy éppen az irodalom, a zene és a képzőművészet területe egyaránt.

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program megvalósulásáért is felelős Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter asszony videóüzenetével kezdődött, aki beszédében kiemelte, hogy a tehetséggondozás felismerése az egyik legfontosabb feladat. A tehetség önmagában kevés – ugyanis szorgalom, kitartás, és a kudarcokból való felállás nélkül nem lehet sikereket elérni.

 

https://youtu.be/94zrk5mXNEE

 

Furtenbacher Dorina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .