Életútravalók

Életútravalók

 

Miután megtudtuk, hogy Jakab Viktória tanárnő írt egy könyvet, mindenképpen szerettünk volna beszélni vele a kötet elkészítésének miértjéről és folyamatáról.

 

  • Mi vezette arra, hogy írjon egy könyvet? Miért ezt a témát választották?
  • Szerzőtársammal, Rigó Nikolettel a tanári pályánk során kezdtünk közös munkába. A pályaválasztáshoz kapcsolódóan állítottunk össze olyan oktatási anyagot, mely az önismeret, pályaismeret, célok, álmok ismeretében segíti a reális döntést.

 

Niki ötlete volt, hogy motivációs jelleggel interjúkat készítsen, ebbe a munkába kapcsolódtam később be. Rendkívül eredeti volt a megközelítése: „a könyvben szereplő közismert emberekről bár sokat hallunk, még sem ismerjük őket igazán… privát érzéseik, megküzdéseik a sorok között szinte „helytállási technikákká” váltak. Voltaképpen a példaképek attól igazán hitelesek, hogy saját példájukon keresztül tanítanak” (Rigó Nikolett)

 

Az Életútravalók motivációs interjúkötet végül 14 beszélgetést tartalmaz, közülük néhány ismert név: Al-Ghaoui Hesna, Böjte atya, Tenki Réka, Nagy Tímea, Szász Emese, gróf Batthyány Schmidt Margit, Majorosi Marianna.

 

Motivációs interjúkötetünkben minden korosztály megtalálhatja a neki szóló gondolatot, az életpályája bármely pontján. A kihívások végigkísérik utunkat, a mi döntésünk, hogy akadályként vagy lehetőségként éljük-e meg. Az Életútravalók szereplői megosztják velünk a saját útkeresésüket.

 

  • Melyik volt a kedvenc interjúja? Mi volt a tanulsága?
  • Mindegyik interjú egyedülálló a maga nemében, hiszen különböző életutakat nem lehet összehasonlítani, mindegyik ugyanolyan példaértékű a tehetség, motiváció és emberség mentén. Az olvasóra van bízva, hogy számára mi jelent tanulságot, miben talál fogódzót a saját életére vonatkoztatva.

 

  • Számíthatunk még több könyvre?
  • Most abban a helyzetben vagyunk, amikor a hosszú és kreatív alkotó munka után van egy örömteli fázis, amikor arra koncentrálhatunk, hogy kire milyen hatással van a könyv, milyenek az olvasói visszajelzések.

Jó érzés ezt a jelenben megélni.

Készítette: Bakon Bettina, Furtenbacher Dorina, Gál Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .