The Last of Us sorozat bemutató 8. rész

Eltelt egy újabb hét, és ismét egy nagyszerű epizódot kaptunk, szerintem az eddigi legjobbat. Kisebb-nagyobb változtatásokkal, de sikerült a játékhoz hűen képernyőre adaptálni a történet ezen részét. 

Spoilerek!

A hetedik részben a múlté volt a főszerep, most visszatérünk a jelenbe. Egy ismeretlen közösséget mutatnak be az epizód elején, olyanok, mint egy nagy templomi csoport. A prédikátor a Bibliából olvas a túlélőknek, reményt adva nekik. Az egyik kislány sírva fakad, az atya pedig vigasztalni próbálja. Kiderül, hogy a lánynak meghalt az apukája, majd tavasszal fogják eltemetni, mivel most télen hideg a föld az ásáshoz. A túlélőcsoport szűkén van az élelemnek, így egy csapat férfi az atya vezetésével vadászni indul.

Joel még mindig eszméletlen, Ellie próbálja életben tartani, de gyógyszerek és élelem nélkül nem lesz könnyű, ezért elmegy vadászni. Tapasztalatlan még, csetlik-botlik szegény, de így is sikerült neki leteríteni egy méretes őzt, igaz, vadászpuskával nem volt nehéz dolga. A probléma az, hogy az epizód elejéről a pap, David, és a társa, James előbb találják meg a szarvast. El akarják vinni, de Ellie mögéjük lopózva lefegyverzi őket. A két fél hajlandó alkut kötni egymással. Davidék megkapják a fél őzt, némi gyógyszerért cserébe. James elmegy a gyógyszerért, addig is Ellie és David letáboroznak estére. 

A tábortűz mellett beszélgetnek. David már-már ijesztően nyugodt és kedves, felajánlja Ellie-nek, hogy befogadja a közösségébe. David elmondja, hogy a járvány kitörése előtt tanár volt, az apokalipszis miatt kezdett el Isten felé fordulni. A férfi nem hisz a szerencsében, szerinte minden okkal történik. Például a zord tél miatt kiküldött négy embert egy közeli városba, hátha találnak valamit, de csak hárman tértek vissza. Elmondásuk szerint a barátjukat, a rész elején síró kislány apukáját megölte egy ,,őrült férfi’’, aki egy kislánnyal utazott. Mindezt kajánul mosolyogva meséli Ellie-nek, mi pedig már sejthetjük, hogy itt bizony lesznek történések. Időközben megérkezik James a penicillinnel, és megtörténik a csere. David valamiért elengedi Ellie-t, aki visszarohan Joelhez. 

Ellie nem tudja, mit kezdjen a gyógyszerrel, úgyhogy beleszúrja a sebbe. Joel annyira ki van ütve, hogy meg se rándul. Odabújik hozzá, hogy addig is a teste melegével segítsen a férfin.  Időközben visszatérünk Davidék közösségéhez, a konyhába egészen pontosan. Leves készül, és az egyik férfi egy bödönnyi húst visz a szakácshoz, aki megkérdi, hogy ez mi. A férfi csak annyit morog, szarvas. A szakács mit sem sejtve megfőzi az ételt. Vacsoránál megérkezik David és James a szarvassal. Itt már kezd nagyon gyanús lenni a dolog, hiszen hogyan rakhattak szarvashúst a levesbe, ha a vadászok csak most hozták meg? David elmagyarázza, hogy azért engedte el a ,,gyilkos kislányt’’, hogy reggel követhessék a nyomát, és elkaphassák a férfivel együtt. 

Másnap reggelre Joel sebe szebben néz ki, úgy tűnik, hatott a gyógyszer. Ellie- ahogy havat gyűjt vízforrásnak, észreveszi a portyázó Davidet, és még néhány másik férfit. Visszasiet Joelhez, aki éppen hogy ébren van, és egy kést ad neki, amivel meg tudja majd védeni magát a közeledő idegenekkel szemben. Ellie terve az, hogy lóval elcsalja a csapatot, így azok nem fogják Joelt keresni. A terv majdnem működött, de James lelövi a lovat, és elfogják Elliet. Három ember marad, hogy kutassanak Joel után, a többiek visszamennek a kommunához. Az egyik férfi észreveszi az elreteszelt pinceajtót, és lemegy. Joelnek sikerült erőt venni magán, és elrejtőzött. A kutakodó idegent nyakon szúrja, aki menten meghal.

Ellie egy ketrecben ébred, a ketrec mellett pedig David áll. Meg akarja győzni Ellie-t, hogy csatlakozzon hozzájuk, legyen ő is vezető, mivel a közösségben mindenki csak birka. Visszaugrunk Joelre, aki a maradék két embert levadászta, majd összekötözte őket, kihallgatás céljából. Az egyik combjába belevágja a kést, aki így hajlandó elárulni a közösségük hollétét. Joel elvágja a torkát, majd halálra veri a másikat egy fémcsővel. Ez a kihallgatós jelenet híres a játékból is, itt már látszik, hogy Joel bármit megtenne Ellie-ért.

Ellie próbál megszökni, de a menekülést David félbeszakítja, mivel enni hozott a lánynak. A ketrec előtt egy asztal áll, ám Ellie az asztal alatt megpillant egy emberi fület. És igen, most igazolódott be, hogy Davidék kannibálok. Elég durva. David elmondja, hogy csak néhányan tudják, mit esznek, a többi ember azt hiszi, szarvashús. Nem volt más választásuk, ha nem így döntenek, mindenki éhen halt volna. Miközben David monologizál, közel hajol a ketrechez, és megfogja Ellie kezét. Elég gyanús, hogy David nemcsak kannibál, pedofil is. Ellie önmagához méltó módon hirtelen eltöri a szörnyeteg egyik ujját, aki ekkor éktelen haragra gerjed.

Visszaváltunk Joelre, aki a hóviharban elérte Davidék városát. Belopózik az egyik házba, ami mint később kiderült, egy afféle raktár. Megtalálja Ellie táskáját, a halott lovat, és egy leírhatatlan, szörnyű dolgot vesz észre. A raktár végében három, lefejezett és kivéreztetett emberi hullát talál, bezacskózva. David mindeközben James-szel megfogja Elliet, és ráfekteti az asztalra. A nagy kavarodás közepette Ellie megharapja Davidet. Már éppen darabolnák fel, ám ekkor Ellie kijátssza a ,,fertőzött vagyok’’ kártyát. David megijed, hisz az előbb harapta meg, de nem értik, hogy miért nem változott még át. Ellie mosolyogva suttogja Davidnek, hogy minden okkal történik, ezzel utalva korábbi, tábortüzes beszélgetésükre. Míg a férfiak tanakodnak, Ellie a bárddal nyakon vágja Jamest, és elmenekül az ebédlői részre.

Ellie elbújik, és mikor David odaér, megdobja egy izzó farúddal. Célt téveszt, és az egyik függöny lángra kap. David tovább keresi Ellie-t, miközben gonosz karakterhez méltóan monologizál. Ellie megtámadja hátulról egy késsel, de David leteperi a földre, és fölé hajol. Mindeközben az épület már javában lángol. David a gatyájához nyúl, és éppen kezdené a kislány megerőszakolását, de Ellie  eléri a mögötte landoló bárdot, és halálra veri vele a pedofil kannibált. Mire kijut az épületből, Joel is megérkezik, és egy drámai pillanat keretében újra egyesülnek.

Ez volt a nyolcadik rész. Nagyon durva, mik vannak. Erre szokták mondani, hogy az ember a legnagyobb szörnyeteg. Már csak az évadzáró rész van vissza, nagyon várom, mit hoznak ki belőle, jövő héten megtudjuk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .