The Last of Us sorozat bemutató 7. rész

Bármennyire is imádom a The Last of Us-t, a hetedik rész valahogy nem nyerte el a tetszésem. Érdemben nem haladt a cselekmény, Ellie múltjáról szólt az egész epizód. Az viszont tetszett, hogy hasonlított a játékbeli történésekre.

Spoilerek következnek!

Az előző rész úgy ért véget, hogy Joel lefordult a lováról a szúrt seb okozta ájulás következtében, Ellie pedig pánikba esett, nem tudta, mihez kezdjen. Az intro után most megtudjuk, hogy főszereplőink egy elhagyatott ház garázsában húzták meg magukat. Joel egy matracon fekszik, Ellie pedig kétségbeesetten próbálja elállítani a vérzést, miközben a megoldáson agyal. Joel arra utasítja a lányt, hogy menjen el, hagyja magára, de Ellie nem tágít a sérült férfi mellől. Kapcsolatuk már nagyon szoros, látszik Joel szemeiben az aggódás, Pedro Pascal nagyszerű színész. Bella Ramsey is jól játssza Ellie-t, ez egyre jobban bebizonyosodik az epizódok elteltével.

Az ápolás közepette Ellie visszaemlékszik arra az időre, amikor még egy átlagos tini életét élte, már amennyire egy apokalipszisben ez lehetséges. Visszaugrunk az időben, Bostonban járunk, egy túlélő-városban. Egy testnevelésóra folyik épp. Ellie-t zaklatják a lassú futása miatt, amiért ő verekedésbe kezd. Magatartásáért a vezetőhöz viszik, aki elbeszélget vele egy kicsit. 

Este Ellie egy kollégiumszerűségben fekszik az ágyán. A szobatársa, aki a legjobb barátja, már hetek óta eltűnt. Hajnalban viszont az emlegetett szobatárs bemászik az ablakon, halálra rémítve Ellie-t, aki természetesen nem érti, hogy mi folyik épp. Kiderül, hogy a barát, Riley csatlakozott a Tűzbogarakhoz, ezért tűnt el hetekre. Riley-nak van egy meglepetése, amire Ellie nehezen, de igent mond.

Viszonylag könnyen kiszöknek a város sűrűn lakott részéből, és mint kiderült, a meglepetés egy lezárt plázában töltött éjszaka. Ellie nem bízik az ötletben, mivel a bevásárlóközpontot a benne lévő fertőzöttek miatt lezárták. Riley szerint biztonságos, ezért bemennek. Útközben Ellie legjobb barátja elmeséli, hogy Marlene volt az, aki beszervezte őt a Tűzbogarakhoz. Az a Marlene, aki az első részben Joelre bízza Elliet. 

Felkapcsolják az áramot a plázában, és Ellie tátott szájjal tekint az épület belső terére. Mivel ő még ilyet nem látott, elvarázsolják a hangok, a gyönyörű színek, és az ,,elektromos lépcső’’, azaz a mozgólépcső. Az nagyon kedves volt, hogy a csodálkozós jelenet alá az A-ha Take On Me című zenéjét rakták be, ami egyrészt a második évad történései miatt lesz fontos, másrészt a sorozat előzetese alatt is halható volt.

Úton az első attrakció felé megállnak nézelődni néhány üzletnél, és jókat röhögnek például a női intimruha-bolton. Az első állomás egy körhinta, amire miután felültek, belekezdenek egy whisky kóstolásába. Ez a körhintás jelenet híres és ismert a videójátékból. A hinta után egy fotófülkében csinálnak pár vicces képet, amiket el is raknak emlékbe.

A következő látványosság egy játékgépterem, ami Ellie kedvence. Az összes gép működik, azt se tudják hirtelen, melyikkel játsszanak először. Miután választottak, viszonylag sok időt töltenek el a gépnél, de az öröm nem tarthat sokáig. Miközben önfeledten nyomkodják a gombokat, a kamera egy, a pláza végében lévő elhagyatott, sötét boltra vált, vészjóslóan lassítva. A bolt végében egy gomba által a falhoz szögezett zombi ébred fel a zajra…

A játékterem után Riley bevallja, hogy nem véletlen találta a plázát. A Tűzbogarak ide osztották be őrködésre. Holnap el kell mennie a városból, elutazik az egész alakulat, ezért akarta Riley az utolsó itteni estéjét a legjobb barátjával tölteni. Ezen Ellie annyira kiakad, hogy mérgében elmegy. 

Miközben dühöngve távozik, egy sikítás hallatszik a plázából. Ellie azt hiszi, Riley az, ezért visszasiet, de kiderül, hogy csak egy Halloween-bolti sikoltó játék hangját hallotta, amit Riley direkt kapcsolt be. Riley a játék mellett várta Ellie-t, és elkezdtek beszélgetni. A lelkizés után a lányok bekapcsolnak a hangszórókon valami hangos muzsikát, és táncolni kezdenek. Ez elég felelőtlen akció volt, de a ők a veszélyről mit sem sejtve mulatnak tovább. A táncot egy érzelmes pillanat zavarja meg, Ellie megcsókolja Rileyt. Ellie leszbikussága pont úgy osztotta meg a közönséget, mint anno a harmadik részben Bill és Frank kapcsolata. Én már tudtam a játékból, a második évadban fog majd jobban kibontakozni. 

A csók utáni örömöt egy morajlás zavarja meg a bolt raktárából. A nemrég látott zombi elkezdi üldözni a lányokat, káoszt teremtve. Ellie nagy nehezen, de fejbe szúrja a késével a fertőzöttet, ami ezután összeesik. Miután rendezték soraikat, egy szomorú dolog történik. Ellie-t megharapták, mire Riley azzal válaszol, hogy ő is megmutatja a kezén keletkezett harapásnyomot. Ellie itt még nem tudja, hogy immunis, ezért a ,,könnyű úton’’, a közös öngyilkosságon kezdenek gondolkodni.

Nem tudjuk meg, hogy végül mi történt, mivel visszaugrunk a jelenbe. Ellie talált a házban tűt és cérnát, és elkezdi összevarrni Joel sebét. Érthető, hogy mindent meg akar tenni Joel felépülése érdekében, hiszen nem akar elveszíteni még egy közeli barátot, akire ráadásul apafiguraként tekint. 

Vége a hetedik résznek. Szerintem unalmas volt, de a történet szempontjából nem elhanyagolható, megtudtuk, hogy Ellie-t hogy harapták meg. A következő rész nagyon durva lesz, remélem jól építik fel, mivel Ellie karakterfejlődéséhez elengedhetetlen lesz az a kis ,,kaland’’.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .