Egészségnap a Tópartiban

A 11.D osztály 5 tanulója, Elbert Laura, Krajczár Seron, Márton Alexandra, Onofer Gergő és Szőnyi Dóra, vagyis az EÜkarióták csapata a III. Semmelweis Egészségverseny keretein belül rendezte meg ezt az egészségnapot február 26-án, hétfőn.

Az aulában egész nap lehetett látogatni standjukat, ahol megmérték az érdeklődők vérnyomását, kiszámolták BMI-értéküket. Aki pedig kitöltötte tesztjüket, és jól is válaszolt, jutalomban részesült: az egészsége megőrzése érdekében nem csokiban vagy valamilyen édességben, hanem almában.

A nagyszünetben szintén a földszinti aulában KAHOOT versenyen vehettünk részt. Akik jártasak voltak elsősegélynyújtás és és újraélesztés témában és jól válaszoltak, zabszeletet kaptak. Krajczár Seron boldogan dobálta a résztvevőknek az egészséges édességet. Amíg kint elméletben, a tornateremben gyakorlatban folyt az újraélesztés, ugyanis pár osztály segítségével az EÜkarióták egy flashmobot rendeztek, ahol színes labdákon a Stayin’ Alive című világslágerre élesztettek újra. Ezt a Fehérvár tv is leadta esti hírműsorában.

Onofer Gergő előadást tartott 11 órától a mentális betegségekről, mint az anorexia, bulímia, depresszió és hasonló, korunkban sok fiatalt érintő problémákról. Erre az előadásra látogatott vissza egy volt tópartis tanulónk, aki ma már a Semmelweis egyetem hallgatója, Teker Illés is.

A szomszéd óvodából nagycsoportos gyerekek jöttek át, hogy összemérjék tudásukat egy sorversenyen. A kicsik nagyon ügyesen győzték le az akadályokat. Boldogan, mosolyogva, nyakukban csillogó érmekkel hagyták az iskola épületét.

Nem csak Teker Illés, volt tanuló tért vissza erre a napra az iskolába, hanem Wang Arnold is, aki izzasztó aerobikórát tartott a bátor jelentkezőknek. A tornán senki sem maradt szárazon.

Köszönjük szépen a versenyzőknek és az őket segítőknek ezt a napot! Sokat tanultunk és jól szórakoztunk. Sok sikert kívánunk neki a döntőbe jutáshoz!

Ádám Bíbor Lili

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .