Szegedi osztálykirándulás

A 11.-es osztálykirándulásunk helyszíneként hosszas gondolkodás után Szegedre esett a
választásunk.

Osztályfőnökünk, Fridel Marianna tanárnő segítségével kinéztük a szállást, majd a programok megtervezése után május 31-én délután útnak is indultunk. Az útra Jezsó Nikoletta tanárnő is velünk tartott.


Az időjárás pénteken újból ellenünk volt, így a tavalyi bécsi emlékeinket felidéző esőben értünk ki a vasútra. Az út rövidebbnek tűnt, mint amennyi valójában volt, közös játékokkal ütöttük el a vonaton az időt. A szegedi szállásunk a belvároshoz közel helyezkedett el, tökéletes volt, szinte egy hotelben érezhettük magunkat. Az első napot egy városi sétával zártuk.


Szombat reggel korán megreggeliztünk, majd a Szegedi Dóm felé vettük az utat. A Fogadalmi templom nyugati, város felőli tornya látogatható volt, a 302 lépcsőn megközelíthető kilátószint 46 méter magasságból tette lehetővé Szeged csodálatos látképének megtekintését. Letekintve láthattuk a város épületeit, illetve a közelben folyó Tiszát is. Ezt a programot a Jezsó tanárnő által megszervezett szegedi városismereti kvíz követte, melyhez csapatokat alkottunk. A megoldások megtalálása érdekében nagy sétát tettünk a városban, meglátogattuk például II. Rákóczi Ferenc lovasszobrát továbbá a disznófejű fát, a faágat, amely egy malac fejére emlékeztet. Ezután jött a jól megérdemelt pihenés, melyet a Napfényfürdőben tettünk meg. Az estét közös pizzázással, és a Bajnokok Ligája döntő mérkőzésének megnézésével, majd egy retro bulival zártuk. Másnap reggel hazaindultunk Székesfehérvárra.


Én nagyon jól éreztem magam a három nap alatt, ehhez mind a társaság, mind pedig Szeged szépsége is hozzájárult. Bármikor újra szívesen visszalátogatnék ide, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el ebbe a gyönyörű városba.

Zelei Anna 11. A

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .