Egy felejthetetlen osztálykirándulás

Az osztálykirándulások mindig különleges élményekkel gazdagítják a diákéveket, és ez alól az idei szegedi kirándulásunk sem volt kivétel.

Három napot töltöttünk ebben a gyönyörű városban, amely tele van történelemmel, kultúrával és szórakozási lehetőségekkel. A kirándulásunk a suli után kezdődött, amikor vonatra szálltunk és elindultunk Szeged felé. Az utazás során izgatottan beszélgettünk a várható programokról és látnivalókról. Amikor megérkeztünk Szegedre, egyenesen a szállásunkra mentünk, ahol gyorsan elfoglaltuk a szobáinkat és kipakoltunk. Az este hátralévő részét a belvárosban töltöttük, ahol mindenki igényeinek megfelelően vacsorázhatott. A finom ételek és a kellemes környezet tökéletes kezdést biztosított a kirándulásunkhoz.

Második napunkat egy vezetett túrával kezdtük a szegedi dómnál, amely a város egyik legismertebb nevezetessége. A túra során sok érdekes információt tudtunk meg a dóm történetéről és építészetéről. Ezt követően egy feladatlap segítségével jártuk be Szeged további nevezetességeit, ezeket a feladatokat Jezsó Nikoletta tanárnő állította össze, aki az egyik kísérőtanárunk volt. Ez a játékos formájú városnézés rengeteg érdekességet és történetet tárt elénk Szeged múltjáról és jelenéről. Délután az osztály két csoportra szakadt: egyik részünk a Szegedi Vadasparkba látogatott el, ahol különféle állatokkal találkozhattunk és élvezhettük a természet közelségét. A másik csoport a Szegedi Élményfürdőben töltötte az időt, ahol csúszdáztunk, fürödtünk és remekül szórakoztunk. Az este csúcspontja a Bajnokok
Ligája mérkőzés megtekintése volt egy helyi pizzériában. Az étteremben nagy kivetítőn követhettük a mérkőzést, és a fergeteges hangulat csak fokozódott a pizza és a sport kombinációjával. A meccs után a Tisza partjára mentünk, ahol éjjelbe nyúló bulizással zártuk a napot. A harmadik nap reggelén összepakoltunk és készülődtünk a hazautazásra. Bár fáradtak voltunk, de tele élményekkel és szép emlékekkel indultunk vissza.
Az utazás során már a következő kirándulás tervezéséről beszélgettünk, hiszen ez a három nap Szegeden felejthetetlen marad mindannyiunk számára, ami osztályfőnökünknek, Fridel Marianna tanárnőnek is köszönhető.

Lipódi Zorka 11. A

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .