Tópartis eredmények a Fehérvári Diáknapokon

Tehetséges diákok százai. Tizenkét kategória. Alkotások, izgalmak, eredmények… Lezárult a Fehérvári Diáknapok, a Tóparti sem távozott üres kézzel.

Február 8-án került meghirdetésre a 2024-es Fehérvári Diáknapok rendezvénysorozat, ahol a város minden 5-12. tagozatos diákja megcsillogtathatta tehetségét. A fiatalok 12 kategóriában nevezhettek, majd a beküldött pályamunkákat és az előadott produkciókat szakmai zsűri minősítette. A “tehetségkutató” rendezvény rendkívüli népszerűségnek örvendett az ifjúság körében: huszonegy intézmény hétszáztizenegy diákja nevezett több, mint háromszáz alkotással, illetve produkcióval. A legkiemelkedőbb munkákat kategória-, illetve különdíjakkal jutalmazták, melyeket Április 22-én a Városháza dísztermében nyújtott át Székesfehérvár polgármestere – dr. Cser-Palkovics András – és alpolgármestere, Lehrner Zsolt. 

Iskolánk diákjai közül is többen pályáztak, mind színpadi, mind alkotói kategóriákban. A munkákra/felkészülésre szánt időnek pedig meg is lett az eredménye: az arany, ezüst és bronz minősítéseken túl, több tópartis tanuló is díjakban részesült.

Díjazottjaink és kategóriájuk: 

Kategóriadíjban részesült: 

Máté Kristóf – képző -, nép – és iparművészet  

Bárány Bence – honismeret 

Gurabi Evelin – médiakommunikáció  

Különdíjat kapott: 

Dobos Noémi – képző-, nép – és iparművészet  

Gyenge Laura – irodalom -, vers -és prózaírás  

És végül, de nem utolsó sorban: Székesfehérvár MJV középiskolai nagydíját idén a Tóparti kapta! 

Egy kis betekintés a díjátadó izgalmaiba és örömeibe: 

A fotón (balról jobbra): Szűcs Krisztina tanárnő, Máté Kristóf, Végvári Beatrix tanárnő, Gurabi Evelin, Dr. Vizi László Tamásné főigazgató asszony, Dobos Noémi, Nagyné Csehi Edit tanárnő, Fekete Zoltán tanár úr, Szabó Anna Eliza, Bárány Bence, Gyenge Laura 

A képeket köszönjük Bárányné Selmeczi Erikának. 

Szívből gratulálunk a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak! 

A verseny lebonyolításáról és a díjátadó programjáról több online portál és a rendezvény honlapja is részletesen beszámol (utóbbi felületen a díjazott munkák is elérhetők):

https://www.szekesfehervar.hu/dijatadoval-zarult-hetfon-a-2024-es-fehervari-diaknapok

https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2024/04/veget-ert-a-fehervari-diaknapok-ime-a-dijazottak-szekesfehervar-cserpa-dijatado

https://fmc.hu/2024/04/24/veget-ert-a-2024-es-fehervari-diaknapok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .