Sok, már ismert színben fogunk pompázni, és két Noel között kell majd választanunk! – megtörtént az idei első IDB-gyűlés

Amint azt már előző cikkünkben is megírtuk, a legközelebbi, nagyobb program az IDB tanévnyitó gyűlése volt. Habár még akkor információink szerint szeptember 11-én, azaz most hétfőn lett volna esedékes, de az egy „hirtelen közbejött hivatalos elfoglaltság” miatt szerdára, azaz szeptember 13-ára tolódott, ezzel kicsit az ehavi IDB események és határidők vele változtak.

Mint minden tanévnyitó gyűlést, ezt is a mindenkori IDB elnök nyitotta meg és vezényelte, jelen esetben Rácz Manó (12.B). Ismertette velünk a napirendet, amihez a műveszetis osztályok egy plusz pontot hozzá is kértek, erről bővebben később. Ezután következett a bejövő osztályok (7.C, 9.A, 9.B, 9.Ny, 9.E) képviselőinek a bemutatkozása és üdvözlése. Ezt követte Fridel Marian tanárnő, aki elmondta az új képviselőknek, hogy mi is pontosan az IDB és hogy működik.

Ezeket az alapvető dolgokat letudva következett az elnök- és alelnökjelöltek jelentkezése, majd bemutatkozása. Az IDB elnöki pozíciójára két jelentkező is akadt: Felföldi Noel (10.C) és Sándor Noel (10.A); míg a jelenleg Kiss Benigna (12.A) által betöltött alelnöki és Diáktanács-képviselő posztra egy ember, Nagy Emese (10.B) vállalkozott. A választás természetesen nem most pénteken fog megtörténni, hanem jövő héten, úgyhogy még van idejük a jelölteknek magukat megismertetni az iskolával, illetve a diákságnak, azaz a szavazóknak megismerni a jelölteket. A szavazás közvetett módon történik, úgyhogy majd az osztályotok IDB képviselői fognak voksolni a ti akaratotok szerint.

Mivel a pólók és pulcsik színeit is csak most szavaztuk meg, így a rendelés határideje is eltolódott: szeptember 29-ig kell leadni Fridel tanárnőnek a rendelést, pénzzel együtt. A megválasztott színkombinációk pedig a következők: pólókból lesz fehér alap kék logóval és fekete alap fehér logóval, míg pulcsikból fekete alappal fehér logóját és matróz kék (navy blue) alappal fehér logóját lehet rendelni. Most nem lesz külön női és férfi pulcsi opció, mivel sok méretben hiányban szenved a beszállító a női szabásból.

Egyéb fontos információ még, hogy ki lettek osztva az iskolai programok szervezése, viszont a helyszűke miatt nem minden osztály fog idén szervezni, a részletekért keressétek osztályotok IDB képviselőit. Ami még lényeges, hogy a Mikulás napi programokat a végzős osztályok (12.A,B,C,D,E) fogják szervezni, mivel az egybeesik a diákigazgató-választás kampányhetével.

A művészeti osztályok által felvetett napirendi pont a tagozat királyválasztási részvételéről szólt: tudniillik, ők most nagyrészt más épületekben vannak a szaktantárgyak miatt; emiatt kérték Igazgatónőtől: legalább csak a kampányhét pénteki napján lehessenek valamilyen módon a most „főépületként” szolgáló Bory Jenőben, hogy legalább szavazni tudjanak. Erre az intézményvezető azt válaszolta diplomatikusan, hogy „dolgoznak az ügyön”.

Hamarosan fognak érkezni a jelöltek bemutatkozásai, illetve ha összeül az iskolaújság tanévnyitó ülése is, akkor az iskolarádióról is majd tudunk közölni konkrétabb híreket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .