Kulturális ajánló – William Golding: A Legyek Ura

„Öld meg a szörnyet!  

Vágd el a torkát!             

Ontsd ki a vérét!”

Igen, tény és való, hogy ezeket a mondatokat látva a könyv borítóján félelmetes lehet belevágni az olvasásába. De érdemes!

Véleményem szerint a történet rávilágít arra, hogy a viszályokkal teli történelmünk eseményei kivetülnek a kisebb csoportokra is.A történet a második világháborúban játszódik. Egy tíz- tizenkét éves angol fiúkkal teli repülő lezuhan egy lakatlan kis szigetre. Ezután egyenként ismerkedünk meg a szereplőkkel, akik miután rájöttek, hogy a segítségre sokat kell még várni, megpróbálnak egyfajta rendet kialakítani, miközben Ralphot vezetőjüknek választják. A fiúk eleinte együttműködve hoznak döntéseket, azonban Jack, a kórus vezetője maga akar a vezető lenni. Ez a konfliktus szétválasztja a csapatot.

Azt gondolom, hogy a könyv fontos és érdekes témákat érint mint például a hatalom, hierarchia, társadalom és a civilizáció. Az összes karakter nagyon jól kidolgozott és a történet is izgalmakkal van tele. Még ha a borító félelmetes is…

Kelemen Lilla 10.a

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .