Kulturális ajánló – A szoba (film)

„A világban olyan sok hely van, idő viszont kevés, mert leheletvékonyan terül szét a sok hely között, mint vaj a kenyéren.”

Lenny Abrahamson 2015-ben forgatott filmje, Emma Donoghue 2010-es novellája alapján készült. Az Oscar-díjas filmet 141 másik díjra is jelölték, amiből 108-at meg is nyert. Többek között a „legjobb női főszereplő” és „a legjobb fiatal színész/ színésznő” kategóriában.

A történet Joynak és 5 éves kisfiának az éveken át tartó viszontagságairól szól. A Brie Larson által játszott Joyt fiatal korában elrabolta egy „Patás” nevű férfi, aki azóta is bezárva tartja a szobában, ami mindössze egy pár négyzetméterből áll. Jack itt, a szobában született. Soha nem hallott semmit a külvilággal kapcsolatban, mert édesanyja próbálja eltitkolni előle annak a létezését, azért, hogy ő ne érezhesse ugyanazt a vágyódást. Jack egyész világa csupán ez az apró szoba.

Joy kilátástalannak látja helyzetét, remélni sem meri, hogy valaha kijut a rabságból bár sokat töpreng a szabadulás lehetőségein, előre nem látva a szabadsággal járó nehézségeket.

Ha szereted a drámát és nem zavar, hogy egy igazán szívszorító történet miatt elsírod magad, akkor szívből ajánlom neked ezt a filmet.

Kelemen Lilla 10.a

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .