Matekverseny a szobádból?!

Iskolánk ebben a tanévben 12. alkalommal szervezte meg az internetes matematika versenyt 8. osztályos tanulók számára. A verseny elindítója és mai napig koordinátora: Pálffyné Szumzer Ilona tanárnő. 

Az iskola honlapján megjelent 3 forduló mindegyike 10-10 feladatot tartalmazott. A tesztjellegű feladatok nemcsak tantárgyi tudást, hanem ötleteket, kreativitást igényelnek, logikus gondolkodásra ösztönöznek. A tesztversenyen való részvétel segíthet a feladatmegoldási készség fejlesztésében, tudást, bátorságot adhat további matematika versenyekre történő jelentkezéshez, a felvételi megírásához. Minden évben a tópartis 8. osztályos tanulókat is biztatják a versenyben való részvételre. 

A 2022/23 tanévben az alábbi eredményekkel zárult a verseny:

  1. helyezést ért el: Czentár Zsolt Áron
  2. helyezést ért el: Belányi Levente
  3. helyezést értek el: Kovács Lili és Vizi Zsófia

(ld. a fotókon is)

Nekik és felkésíztő tanáraiknak külön is gratulálunk!

A tópartisok versenyen kívül indultak. A legjobb teljesítményt elérő tanulóink Szánti Gergely és Krausz Anna, e cikk írója.

Ezúton szeretném megköszönni a felkészítő tanárok munkáját, a versenyen való részvétel biztosítását! Mindhárom forduló feladatai sokszínűek voltak, kicsit kizökkentve minket a matematika órákon levő, inkább tárgyi tudásra alapuló feladatok közül. Biztatom a leendő 8. osztályos diákokat, hogy a következő tanévben bátran jelentkezzenek és próbálják ki magukat.

 Krausz Anna – 8.c

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .