Body Worlds kiállítás

A kiállítás megtekintését egyik osztálytársunk, Szűcs Kinga vetette fel, aki a biológia fakultáción kívül is szívesen tágítja ismereteit hasonló programok során. Osztálytársaink mellett csatlakoztak hozzánk tizedikes és végzős diákok is. Kísérőtanáraink Jezsó Nikoletta Tanárnő és Orosz Zoltán Tanár Úr voltak. Az utazás a kiállításra igazán könnyen kivitelezhető volt, mivel az a Kelenföld vasútállomástól pár száz méterre lévő Etele Plázában megtekinthető még február 19-ig.

Nagy izgalommal vártuk a „kirándulást” és nem is kellett csalódnunk. Széleskörű betekintést kaphattunk a testünk komplett felépítéséről. A bemutatott szervek, csontvázak, látványelemek elképesztő hatással voltak ránk. Tudásunkat fejleszthettük az ismeretterjesztő szövegekkel, például olvashattunk a helyes táplálkozásról, szerveink mechanizmusairól is. Különösen megmaradt bennem a káros szenvedélyek pontosabban a dohányzás elkerülésére szolgáló fekete tüdő látványa.

A kiállítást színesítették interaktív elemek, például kijelzők, amikkel felváltva az izomzatunkat vagy belső szerveink elhelyezkedését nézhettük de a kifüggesztett hinták is csak fokozták a jókedvet.

Egyik osztálytársunk így fogalmazott:

„Nagyon érdekes volt a kiállítás. Furcsa belegondolni, hogy akár én is ki lehetnék állítva, ezért felkavaró de egyben csodálatos az emberi testet, szerveket, különböző nemű és foglalkozású embereket ilyen formában látni.”

Csahók Inez 11.B

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .