Művészek a Tóparton

Művészet és sport. Ez volt a központi témája annak a tehetséggondozó szakmai rendezvénynek, amelyet február 10-én és 11-én rendeztek meg a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Technikumban, röviden: a Szent Lászlóban. 

Ez az iskola már évek óta szervezi tehetséggondozó szakmai napját annak érdekében, hogy megismerjenek más intézményekben jól működő tehetséggondozási gyakorlatokat. Ebben a tanévben mi is ott voltunk. Arra kaptunk felkérést, hogy mutassuk be a művészeti képzésünket. 

Így február 10-én, viszonylag kora reggel, útra keltünk mi, az 5/13. osztály tanulói: Kertész Adél, Hajdu Fanni, Kossa Csillag Lilla és osztályfőnökünk, Guszlevné Tóth Katalin tanárnő. Még autóval is 3 órás út várt ránk! 

Megérkezésünk után az iskola dísztermében kamarakiállítást rendeztünk be a vitt munkáinkból. A paravánokra kerültek a grafikák, a művészeti rajzok, a ruhatervek, az asztalokra a textil – és a kerámiamunkák. Próbababát is vittünk, hogy a Lilla által tervezett és kivitelezett ruhát is megmutassuk.

A terem megtelt diákokkal, akik érdeklődve hallgatták bemutatkozásainkat. Inkább a szakmai munkáink iránt mutattak nagyobb érdeklődést. A szünetben többen személyesen is megkérdezték, hogyan készültek a mécsestartók, a vázák, a grafikák, és csodálkozva nézték a ruhaterveket, amelyeken látszott, mennyire vékonyít vagy tesz teltebb kinézetűvé egy jó vagy kevésbé jó helyen elhelyezett minta.

Utánunk egy miskolci középiskola mutatta be a kreatív ágazatát. Mivel náluk is folyik grafikus képzés, érdekes volt az ő kiállításukat látni: mi a hasonlóság és a különbség, mit is jelent az, hogy a Tópartiban MŰVÉSZETI képzés folyik. Jóleső érzés volt azt tapasztalni, hogy a minőségi mérleg a mi javunkra billent.

Hasznosnak ítéltük ezt a napot. Több szempontból. Egyrészt bepillantást nyerhettünk egy több mint 100 éves iskola életébe, másrészt az OKJ-s vizsgánk előtt jó főpróba volt a bemutatkozásunk. Ja, és finom pizzával vártak minket!

Hajdu Fanni, Kertész Adél, Kossa Csillag Lilla 5/13.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .