A Székesfehérvári Diáktanács Szakmai Napja

Április 6-án néhány diáktársammal minket ért a megtiszteltetés, hogy a Tóparti képviseletében részt vehettünk a Székesfehérvári Diáktanács Szakmai Napján. Sok érdekes programot intéztek nekünk a szervezők, így a rendezvény igen nagyszabású volt, ezt is bizonyítja, hogy maga a polgármester úr és az alpolgármester úr megnyitó beszéde volt első programpont. Ezt egybekapcsolták a Jubileumi 10 próba eredményhirdetésével, díjátadójával. Utána személyes kedvenc előadásom jött, ahol dr. Kiss Rajmund, diplomata és az MCC diplomáciai műhelyének vezetője tartott előadást az ukrán-orosz háborúról, és kiemelten a diplomácia ebben alkotott szerepéről. Ez egy informatív, de annál hasznosabb és érdekesebb előadás volt, ahol végre mi „gyerekek” is valós képet kaphattunk arról, hogy mi folyik körülöttünk, hiszen annyi hírportál adja az infókat, de nem tudjuk kinek vagy minek is kellene hinnünk. Majd egy rövid szünet következett, de rögtön folytatódott is a nap az Alba Bástya Család és Gyermekjóléti Központ vezetőjének előadásával, aki az ukrán menekültek fehérvári ellátásáról, elszállásolásáról beszélt. Ez után olyan témákról hallhattunk, mint bullyng az iskolákban, az önkéntesség és még a STIPI Nemzeti Tehetség Program ismertető rövidfilmjét is megtekinthettük. Aztán Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács volt elnöke jelentkezett be élőben Dániából, hogy felvilágosítson minket a külföldi lehetőségeinkről. Ezt egy bő félórás ebédszünet követte, amit az ASKA Alapítvány prezentációja szakított meg. Kutyákat is hoztak magukkal, ami még érzékletesebbé tette az előadást, ami az örökbefogadásról, az önkéntes munkáról és közösségi szolgálatról is szólt az állatok mellett. A Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület képviselői az előbbihez hasonlóan szintén hoztak kutyákat, és szerintem nem volt olyan ember a teremben, aki nem hatódott volna meg a kétlábú, lelkileg és fizikailag sérült, hányatatott sorsú kutyák láttán. Szerencsénkre ezt már egy vidámabb téma követte, hiszen Varga-Márfy Milán, volt Diáktanács elnök tartott nekünk beszámolót az Aranybulla emlékévről. Utána már csak a NEVER SAY NEVER két oszlopos tagjának prezentációját néztük meg, ahol a profi rendezvényszervezésből kaphattunk gyorstalpalót.

Nagyon informatív és hasznos volt ez a nap, szerintem mindenkinek segítséget nyújtott a jövőjét illetően, úgyhogy remélem jövőre is eljutok erre a rendezvényre!

Kiss Benigna, 10.a

 

Képek forrása: https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=media214073_hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .