Kiállításmegnyitó, Csók képtár – Fehérvár Szalon 2021

A képző-, ipar- és fotóművészeti seregszemlét kétévente rendezik meg, hogy a látogatók képet kaphassanak az alkotókról és munkáikról.

A képtár Székesfehérvár egyik belvárosi utcácskájában megbúvó épület. Szeptember 17-én itt nyerhettem betekintést Fehérvár művészeinek alkotásaiba.

A fölénk tornyosuló épületbe belépve csodás művek fogadtak minket. Minden teret kihasználva álltak  idősek s fiatalok művei egyaránt. Lépcsőkön felmenvén egy nagy terembe érkeztünk, mely telis-tele volt képekkel. A sok művész nevei között felbukkant 4 ismerős is: Végvári Beatrix, Kácser László, Schrenk Rita és Cservenka Edit, ők mindannyian tanáraink a Tópartiban. Négyőjük közül két tanárnő díjat is nyert. Alkalmam adódott Kácser László festőművésszel is pár szót váltani, melyekben megtudtam néhány érdekességet a tanár úr képéről. Példának okáért, csak hogy szavaival élhessek, “az idő a művész múzsája”. Az alkotás véglegesítése majdnem az utolsó pillanatokig tartott, de az eredményen meg sem látszik. 

Hangulatos és magával ragadó volt a kiállítás és nem utolsó sorban- nekünk, művészetis diákoknak különösen is – inspiráló

 

Radics Vivien

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .