Ifjú szívekben élek

November 22-én rendezte meg Tarsoly Ifjúságért Egyesület a  Szabadművelődés Házában az Ifjú szívekben élek c. versenyt.

 Az időpont kiválasztása nem véletlenszerűen történt, hiszen ezen a napon született 142 éve költőnk, Ady Endre, aki köré a vetélkedő feladatai épültek. A pénteki -2.- fordulón összesen 8 csapat mérhette össze tudását nem hétköznapi módon. A szokásos „1 feladatlap, két óra” felosztás helyett először 5-10, majd 20 perces rövid teszteket kellett kitölteniük a résztvevőknek, ami meglepően részletekbe menő tudást kívánt, hiszen például ha valaki tudta: ki volt költőnk esküvői tanúja, pontot szerezhetett csapatának. Utána asszociációs játékok következtek, képek alapján kellett kitalálni, melyik vers címéről is lehet szó, majd később ugyanez a feladat ismétlődött dobozokkal és sokat sejtető tárgyakkal, mint például mini Eiffel-torony, őszi levelek, madártollak, stb. Volt még Activity -szintén verscímekkel – és a versfelismerésnek még egy különös formája: hangfelvételről, az előadó színművész nevével együtt. Ezt persze könnyítette, hogy korábban minden csapat kapott egy linket, ami a felvételek listájához vezetett, de így sem volt mindig egyértelmű, melyik ikonikus hangot is halljuk éppen. Az egészet egy a zsűri által értékelt szavalás zárta, ezzel maximálisan 15 ponttal lehetett javítani az eddig elért pontszámkat. Mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést, és végül a Vasvári Cápák  csapata vihette el a fődíjat, egy 32.000 Ft értékű könyvutalványt. A többi csapat sem maradt ajándék nélkül, ugyanis a zsűri csapatonként 3 verseskötettel jutalmazta a résztvevőket.

Azt hiszem, lezárásként nyugodtan kijelenthetjük a csapatok nevében is, hogy egy izgalmas verseny zajlott, ami a kreatív feladataival közelebb hozta a költészetet és főleg Ady Endrét a fiatalokhoz. Tavasszal újra megrendezésre kerül, József Attila főszereplésével, ahol reméljük még több csapat mérheti össze tudását.

Hodák Anna 11. C

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .