Goethe: Faust

A német felvilágosodás egyik legrendkívülibb művéről beszélünk, ha Johann Wolfgang Goethe Faust című művéről kell írnunk.
  Az írásról azt tartják, hogy a felvilágosodás,azaz a XVII. és XVIII. század egyik olyan műve, amely tetszeni szokott a fiataloknak, így bátran ajánljuk minden kedves és kedvetlen olvasónknak, ha esetleg azt fontolgatja, hogy megválik lelkétől, hogy előtte dúskálhasson a földi javak sokaságában. Persze jobban jár, ha a házát szétpentagrammáztatja előtte, ha az egészet nem is akarja, legalább az ajtó-küszöbökre kaparjon fel egynéhányat. Emellett egy valóságérzékelő készülékkel is ruházza fel magát és minden kutyát szondáztasson meg vele, főleg a pudlikat, mert csúnya a mefistó népség…Továbbá lehet a könyvből ihletet nyerni persze, ezt nem úgy értjük,hogy ön is elevenítse fel magában pedofil hajlamait, de ha így is tenne, ezt a könyvet nem mi javasoltuk!
  Na de a viccet félretéve, bőszen ajánljuk,minden nyájas olvasónknak, mert valósan állíthatjuk a könyvről, hogy az alapműveltség része tudni, hogy boszorkányok és ördögök „léteznek”!!

Ez a mű az elektronikus könyvtárban elérhető.
Készítette: Kállai Máté

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .