Az ország újra piros-fehér-zöldben

Nemzeti labdarúgó csapatunk zsinórban másodszor jutott ki az Európa Bajnokságra. Előtte 1972-ben mutathatta meg magát utoljára a nemzeti tizenegy a kontinenstornán. Most, hogy ez újra összejött, az emberek megint kezdenek hinni abban, hogy a magyar foci nem veszett fejsze nyele.

A kijutásért való utolsó meccsünket az izlandiak ellen játszottuk. A tizenegyedik percben Gulácsi bakija után kaptunk egy gólt, aztán nem igazán történt semmi egészen a 88. percig, amikor is Nego egy kipattanó labdát jutatott a hálóba és egyenlíteni tudott. Mindenki Szoboszlai Dominiktól várta a csodát, ami a hosszabbítás második percében be is következett. Egy nagyon szép lövést követően a labda a kapus mellett a kapu jobb alsó sarkába került.

Az EB csoport, amibe kerültünk az egyik legerősebb variáció az összes közül. Franciaország, Németország és Portugália ellen kell majd megmutatnunk a tudásunkat. Portugália a jelenlegi címvédő, viszont nagyon sokszor játszottunk már velük szoros meccseket. A franciák lettek 2018-ban a világbajnokok, és most is nagyon szépen menetelnek előre, ezért ők nagyon komoly ellenfelek lehetnek számunkra. A németek a napokban szenvedtek el egy szégyenletes vereséget a spanyoloktól, és mostanában már nem ragyognak régi fényükben, ezért nyugodt, kiegyensúlyozott játékkal még meg is lephetjük őket.

Szerintem nagyon jó esélyekkel indul válogatottunk, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

írta: Kajdi Ilona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .