Tóparti: Energiatudatos Iskola

„Az energiaellátás biztonsága, környezetünk védelme, és az energiára fordított költségek csökkentése mindannyiunk érdeke.” A tudatos és hatékony energiafelhasználás mint kiemelt stratégiai cél volt a témája a Virtuális Erőmű Program (VEP) Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatának, melynek XIV. Parlamenti díjátadó gáláját 2024. május 24-én, pénteken rendezték meg.


2023-ban a Fejér Vármegyei Virtuális Erőmű Program keretében hirdették meg a Fejér Vármegyei Környezeti Fenntarthatósági Tanulmányi Versenyt, melyet a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. – mint az országos Virtuális Erőmű Program üzemeltetője – és a Fejér Megyei Önkormányzat közösen hirdetett meg.


A verseny keretében a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulói két kategóriában is a dobogó legfelső fokán végeztek:

Bárány Bence a felső évfolyam kategóriában ért el első helyezést.
Fischer Hanna a középiskola kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára.

A képen: Bárány Bence, Fischer Hanna


A Parlament Felsőházi Termében adták át a díjakat, majd az állófogadás során a szakemberek, cégvezetők, a program szervezői és a diákok közt élénk szakmai beszélgetés alakult ki. A kiemelkedő teljesítményt elért tanulókat Jakab Viktória tanárnő készítette fel.

Dr. Vizi László Tamásné főigazgató asszony ezen a díjkiosztón vette át azt a tanúsítványt, amely szerint a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Energiatudatos Iskola címre jogosult. Ezt a címet azok az intézmények érdemelték ki, ahol évek óta igazoltan környezet- és energiatudatos pedagógiai munka folyik.

Jakab Viktória

A képeket köszönjük Bárányné Selmeczi Erikának.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és felkészítő tanáruknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .