Élménybeszámoló a szekszárdi ARS-ról

Nemrég, április 26 és 28 között részt vettem az MCC által először létrehozott és Szekszárdon megrendezett tehetségszüreten, az ARS-on. A rendezvény témája földrajzi elhelyezkedése okán Babits Mihály volt.

Babits városról szóló verse -Szekszárd, 1945 nyarán- az esemény egyik mottója volt, és már az első napi általános alapműveltségi tesztben is háromszor fordult elő. Ezt a tesztet csapatokban töltöttük ki. A feladatsort a rendezvény főszervezője, Dr. Bartusz-Dobosi László író és tanár állította össze.

A versenyre a Kárpát-medence minden pontjáról érkeztek résztvevők. Én a zenekarban zongorán kísérni és fellépni mentem.

A fellépések bemutatására szombaton és vasárnap került sor. Öt kategóriában lehetett nevezni: zeneművészet, táncművészet, előadó-művészet, irodalom és képzőművészet.

Sose felejtem el, amikor a zenekari megnyitó és a beszédek után elkezdődtek a nagyteremben a fellépések. Abban a pillanatban egyből éreztem, hogy sokkal komolyabb a „felhozatal”, mint amire számítottam. Amikor rám került a sor, úgy voltam vele, hogy eljátszom a darabomat és lesz ami lesz, hiszen az ARS nem a versenyről szól, hanem arról, hogy mi, az azonos érdeklődési körrel rendelkező fiatalok találkozhasunk és megismerhessük egymást.

A rendezvényen kétszáz MCC-s diák vett részt és közülük sokakat most ismertem meg és örömmel tapasztaltam, hogy sok oktató is felismert korábbi tevékenységeim és fellépéseim okán. Különösen jó élmény volt találkozni a kolozsvári MCC vezetőségével, akiket az előtte való héten ismertem meg az erdélyi tanulmányi úton.

Szombat este a központban partit tartottak és ez a rengeteg táncos és énekes társaságában nagyon jól telt. Bevethettük a táncházban frissen szerzett tapasztalatainkat, a néptáncosok pedig végig segítettek és új mozdulatokat tanítottak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap került sor, ami előtt még egyszer felléptünk a zenekarral. Három kategóriában történt az értékelés: arany, ezüst és bronz. Engem különdíjas aranyra értékeltek, ezzel én kaptam Fehérvárról a legjobb értékelést.

Összességében remek élmény volt az ARS és alig várom, hogy jövőre is jelentkezzek.

Felföldi-Fi Noel 10. C osztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .