Atlétika – Nagy Nóra

2014-ben kezdtem el atletizálni a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klubban, és mondhatni, itt, ebben az egyesületben nevelkedtem.

A koronavírus járvány idején viszont egyesületet váltottam, és immáron 3 éve a Tatabányai Sport Club színeit képviselem a hazai versenyeken.

Nagy örömömre szolgál, hogy a tavalyi évben is sikerült bekerülnöm a korosztályos válogatott keretbe, ennek köszönhetően a nyáron, Szlovéniában, az Öt Nemzet Válogatott Viadalán (Csehország – Lengyelország – Magyarország – Szlovénia – Szlovákia) képviselhettem Magyarországot, 3000 méteres akadályfutásban, ahol nagy örömünkre egy nemzetközi harmadik hellyel gazdagodhattam.

Nagy boldogsággal tölt el továbbá, hogy a hazai korosztályos versenyeken is mind 3000 méter akadályon, mind pedig a kiegészítő versenyszámomban, 5000 méteren is ünnepelhettem országos bajnoki címet, valamint a 127. Atlétikai Magyar Bajnokságon, felnőtt mezőnyben, egy bronzérmet tudtam szerezni, majd a 2022-es szezon lezárásaként megrendezett szeptemberi felnőtt Szuper Liga Döntőben ezúttal én állhattam fel a dobogó legfelső fokára.

A 2022-es szezont az egyik legsikeresebb szezonomnak tudhatom be, nagyon jó érzés látni, amikor a sok belefektetett munka kifizetődik.

Az idei évre fő célom a sportban, hogy kvalifikációs szintet fussak 3000 méteres akadályfutásban a korosztályomnak rendezendő U20-as Atlétikai Európa Bajnokságra, amelynek Jeruzsálem fog otthont adni. 

Iskolámat, a Tóparti Gimnáziumot is előszeretettel képviselem az atlétikai Diákolimpiák megyei, illetve országos döntőiben.  A 2021/2022-es tanév Diákolimpiájának országos döntőjében 2. helyen végeztem 1500 méteres síkfutásban, illetve az idei tanév Mezeifutó Diákolimpiáján az országos döntőben fogom képviselni a Tópartit. 

Nagy Nóra 12. B

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .