Sió Attila emléktúra

A 2022. március 18-i napot több dolog is felejthetetlenné tette: az emlékezés és a vele járó érzelmek, a közösség összekovácsolódása, illetve az esztétikai élmény.

Két éve már, hogy iskolánk egyik legkiemelkedőbb tanára, Sió Attila testnevelés szakos tanár úr tragikus körülmények között elhunyt. Ám többek szívében nagy űr maradt, mert a járványhelyzet még azt sem nem engedte meg, hogy az iskola méltó módon megemlékezzen a Tanár úrról.

2022-ben, mikor a koronavírus-helyzet csillapodni kezdett, végre sort lehetett keríteni a megemlékezésre. Ez -a jeles sportemberre való tekintettel- egy gyalogos, illetve kerékpártúra keretein belül zajlott. A programot Fekete Zoltán tanár úr kezdeményezte.

Az emléktúra Bodajkról indult. Egy könnyed emelkedő után a vadregényes Gaja-völgyben találta magát a túrázó csapat, mely után fehérvárcsurgói víztárózó mentén haladva Kincsesbányára érkeztünk. Kincsesbányán történt a megemlékezés érdemi része. Itt találkoztunk a nálunk hamarabb megérkező kerékpáros csapattal és a tanár úr családjával. Iskolánk igazgatónője itt elevenítette fel a jó emlékeket a sportoló tanárról, személyes élményeket osztott meg velünk, amik egészen meghatóak voltak. Megtörtént a koszorúzás, a főhajtás, és indultunk Iszkaszentgyörgyre, a túra végére, ahol olyan „bájos” dolgokkal vártak minket, mint pizza, víz, sütemény, oklevél, kitűző, hogy tárgyi emlékei is lehessenek a napnak.

A fáradtság ellenére nagyon jó hangulatban telt a túra utolsó szakasza, hiszen köthettünk új ismeretségeket, erősíthettük a kapcsolatainkat más osztályokkal, ezzel is bizonyítva, hogy a Tóparti tanulóinak és tanárainak a legfontosabb a közösség.

Amint említettem: az emléktúra napja felejthetetlenné vált minden miatt, ami ott történt.  Még visszagondolva is meghatódom és elmosolyodom a nap eseményein. Aznap ugyanabban az érzésben feloldódva mindenki Sió Attila tanár úrra emlékezett:  kollégái, családja, diákjai és ismerősei is. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .