SIÓ ATTILA EMLÉKTÚRA – 2022. MÁRCIUS 18. (PÉNTEK)

Emlékezzünk közös sportolással egy kiváló tanárunkra, sportemberre!

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png

A Tóparti közössége 2020 tavaszán veszítette el Sió Attila tanár urat, akinek a sport volt az élete: korosztályos válogatott atlétaként, testnevelő tanárként, versenybíróként egyaránt. Számtalanszor futotta le a maratoni távot, a kerékpározás volt a szenvedélye. „Nagyon mozgékony voltam, úgyhogy elküldtek atletizálni és ott ragadtam 25 éves koromig, nem nagyon érdekelt más. A sport kitöltötte az életem, az atlétika után nem volt kérdés, hogy maradni szeretnék a közelében, így lettem testnevelő tanár. Most sincs ez másként, ez a „nagyon” kategória az életem.” – fogalmazott 2018-ban, egy vele készült interjúban, mely abból az alkalomból született, hogy Fejér megye legeredményesebb diákolimpiai testnevelőjeként a Magyar Diáksport Szövetség elismerését vehette át. „Eredménycentrikus sportemberként ismerték, kategóriájában és életkorában mindenkit legyőzött. A szerénység, az alázat, és a küzdeni tudás jellemezte egész életét.” – emeli ki egy vele kapcsolatos visszatekintés. Hagyományteremtő szándékkal, közös sportolással szeretnénk emlékezni az együtt töltött esztendőkre.

Az emléktúra tervezett programja: 

Gyalogos szakág – 16 kilométeres gyalogtúra, útvonal: Bodajk, sípálya – Varjúvár – Gaja-szurdok – Vasutas pihenő – Halomsír – Fehérvárcsurgói víztározó –Attila kopjafája – Iszkaszentgyörgy, központ. Menetrend: 10:50-kor indulás a Tópartitól, majd közösen a 11:03-as autóbusszal utazunk Bodajkra, ahová 11:30-kor érkezünk. A kerékpárosokkal 14:00-kor közös megemlékezés a kopjafánál, majd a túra végén Iszkaszentgyörgyön díjazás (kitűző) és frissítés (pizzaszelet, ásványvíz). Hazautazás Iszkaszentgyörgyről a 15:51-es autóbusszal, érkezés Székesfehérvárra 16:10-kor.

Kerékpáros szakág – kerékpártúra a Tópartitól Kincsesbányára. 13 órakor indulás az iskola épületétől, érkezés a kopjafához 14:00-kor, közös megemlékezés a gyalogosokkal, majd a túra végén Iszkaszentgyörgyön díjazás (kitűző) és frissítés (pizzaszelet, ásványvíz), majd visszaindulás Székesfehérvárra.

Jelentkezés az emléktúrára Próderné Pálinkó Szilvia tanárnőnél (kerékpártúra, maximum húsz fő), illetve Fekete Zoltán tanár úrnál (gyalogtúra, maximum húsz fő). 

Ha esik, ha fúj, megyünk. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .