Tópartis Tárlat – „A Remek Vizsgaremekek”

2021. október 12 – október 20.

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rég-, és újonnan ballagott diákjai kiállított műveit tekinthették meg a látogatók.

Az iskola aulájába belépve azonnal fogadtak minket az alkotások, s ahogy haladtunk egyre beljebb, telis-tele volt a hely régi és új művekkel, melyek már csak a nézőkre vártak. 

Rögtön középen foglaltak helyet kerámia műveseink tárgyai. Személyes benyomásaim alapján sem tudtam elképzelni, milyen csodákat alkothatnak ők tanóráikon, mégis minden fantáziámat túlszárnyalták. Találkozhattunk kreatív formájú és mintájú vázákkal, poharakkal, díszes használati tárgyakkal és egyéb szobrokkal.

Körülöttük díszelegtek textilműveseink kiállított darabjai. Ruhák, párnák, anyagdarabok és egyéb szemet gyönyörködtető teremtmények álltak, melyek esztétikusan körülölelték az Aulát. 

Textilműveseink tervei és kiállított ruhadarabjai mellett szerepeltek grafikusaink képei. Különféle színes plakátok, könyvtervek és karakteres állatok/figurák köszöntöttek minket. 

Amint elérkezett a megnyitó időpontja, már mindenki helyet foglalt, s így kezdődhetett a program.A tárlat ünnepélyes megnyitóján először a 10.E művészetis osztály erre az alkalomra összeállított műsorát láthattuk, majd ez után Dr. Vizi László Tamásné Igazgató Asszony köszöntötte a kiállítókat és a megjelenteket, melyet követően Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere megnyitó beszédét hallgathattuk meg 

10.E tanulói műsorában hallhattunk verseket és fuvolaszót melyek egyfajta megnyugtató atmoszférát varázsoltak a terem falai közé, s véleményem szerint kiemelték a kiállított darabok egyediségét.

 

Az eseményt egy családias állófogadás zárta, ahol tanáraink megcsillogtathatták gasztronómiai tudásukat sütemények formájában. Ennek keretei között lehetőség nyílt a vendégeknek beszélgetni az ottlévő kiállító diákokkal, s az őket tanító/tanított tanárokkal.

Radics Vivien

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .