Van rá magyarázat?

Vajon vannak igazi médiumok? Vajon léteznek a világon olyan jóslatok, amelyek igazzá válnak? Ha lennének vajon hinnénk nekik? A kétkedés ellenére a történelem során találunk olyan hétköznapi embereket, akiket sokkoló jóslataik miatt egész életükben bolondnak, szenilisnek csúfoltak, de a végén mégiscsak nekik lett igazuk. Az első világhírű médiumként ismert polihisztor Nostradamus volt, akinek jövendölései mind-mind igazzá váltak, holott sok száz évvel a megjósolt események előtt élt. Még életében, egyszer azt mondta II. Henrik feleségének, hogy a férje egy lovagi tornán fogja életét veszteni. Na és vajon II. Henrik hogyan halt meg? Természetesen egy lovagi tornán nem sokkal a jóslat után.

A legnagyobb port kavaró jövendölései közé tartozik, a világháborúkról szóló jóslat, amelyben olyan alakokról ír, akik hatalmas, malac orra emlékeztető álarcot viselnek. Később ezeket a maszkokat a vadászgép pilóták maszkjaként azonosították.

Mark Twaint nem csak neves íróként, hanem médiumként is számon tartják. Állítólag, egyik álmában látta a bátyja koporsóját, aki nem sokkal ezután életét vesztette vitorlázás közben. Mikor Twain a temetésre ment a fivére koporsója ugyanúgy nézett, ki mint amilyen az író álmában szerepelt. Ráadásul, bátyja tragikus halála mellett a saját végzetét is előre látta, ami valljuk be elég bizarr lehetett.

Abban az évben, amikor ő született a Halley üstökös szántotta végig az eget, és akkor azt mondta, mikor az üstökös újra visszatér ő abban az évben fog eltávozni. Csodák csodájára ez valóban így is történt! 1910-ben az üstökös ismét megjelent az égen, Mark Twain pedig eltávozott az élők közül.

Edgar Cayce neve nem sokak számára csenghet ismerősen, a történelem során csak „alvó próféta”-ként szokták emlegetni.  Hipnotikus álomba merülve adott a betegnek tiszta képet a betegségükről, gyógymódokat és gyógyszereket ajánlott, amik 90%-ban helyesnek bizonyultak.

A pláne benne, hogy az orvoslást és a gyógyítást soha nem tanulta. Akkor mi a logikus magyarázat rá?

Hiszünk-e ezekben a jóslatokban vagy nem, tagadni nem lehet, hogy az agyunk nagyszerű dolgokra képes és tele van olyan dolgokkal, amiket még fel sem fedeztünk.

Fisli Blanka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .