Tippek a sikeres nyelvvizsgához

A mai világban már szinte alap képességnek számít egy idegen nyelv középszinten való beszélése. Magyarországon a legtöbb ember által beszélt nyelv az angol, de rögtön követi a sorban a német, francia, olasz, orosz és a szomszédos országok nyelvei. Manapság szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy egy idegen nyelvet elsajátítsunk, akár a középiskola keretein belül is. Iskolánkban kiváló lehetőség nyílik magas szinten tanulni angol és német nyelven, ezek mellett szabadidőnkben orosz, latin, francia és olasz nyelven is tanulhatunk. Amennyiben sikerül magas szinten megtanulni a nyelvet sokat jelent egy nyelvvizsga letétele is. Íme 5 tipp a sikeres nyelvvizsgához:

1.    Anyanyelvi környezet
Amikor csak lehetőségünk nyílik az utazásra, ne hagyjuk ki, mert akkor tudjuk a leginkább fejleszteni a szóbeli képességeinket, ha adott anyanyelvű emberekkel gyakoroljuk azt.

2.    Válogass a nyelvvizsga típusok között
Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha nyelvvizsgázni szeretnék, így kiaknázhatjuk képességeinket. Mindenki tudja, hogy inkább a szókincs az erőssége, a nyelvtani anyag, vagy a szövegértés, hogy egyedül vagy diáktársával párban szeretne vizsgázni. A sok típus között biztosan találunk olyat, ami a saját képességeinknek megfelelő és leginkább megkönnyíti a vizsga letételét.

3.    Ne terheld túl magad
Amikor már biztos vagy benne, hogy megtaláltad a tökéletes típust számodra, ne jelentkezz azonnal a következő lehetséges időpontra, hagyj magadnak egy kis felkészülésé időt. Mindenképp szükséges, hogy a vizsga előtt átnézd a nyelvtani anyagot, a szókincset és készülj a szóbeli tételekre, amik megtalálhatók minden vizsgatípus honlapján.

4.    Készülj párban
Lehet, hogy elsőre túl soknak tűnik az átolvasandó anyag, a nyelvtan és a szóbeli felkészülés, de ha egy barátoddal együtt készültök fel még segíthettek is egymásnak így gyorsabban megy a tanulási folyamat és ösztönözhetitek egymást, hogy a sokadik tétel után se adjátok fel, mert megéri végigcsinálni.

5.    Élvezd is a tanulást
Ne csak tankönyvekből és felkészítő feladatokból tanuld a nyelvet. Persze ezek is nagyon fontosak, de akkor fogod igazán élvezni a tanulást, ha felkelti az érdeklődésed is. Keress idegen nyelvű cikkeket, ezekben rengeteg jó szókapcsolatot találhatsz és a mindennapi „lazább” nyelvezetet is megismerheted. Válogass a külföldi youtuberek széles választékából, mindenféle videó típust megtalálhatsz, amelyek mialatt szórakoztatók, nagyon sokban segíthetnek a hallott szöveg megértésében.

Schekk Eliza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .