Első német, sváb farsang a Tópartiban

Február 2-án rendeztük meg az első német, sváb farsangot a Tópartiban. A német nyelvet tanító kollégákkal szerettünk volna a hagyományos szépkiejtési és országismereti verseny mellett egy olyan rendezvényt is, ami a német nyelvhez köthető és szórakoztató program a diákok számára. Így jutott eszünkbe a farsang, hiszen a kölni karnevál az egyik legnagyobb és leghíresebb Németországban és annyira fontos esemény, hogy „az ötödik évszaknak” is nevezik.

Ezen a napon diákjaink megnézhettek egy táncbemutatót, ahol a részvevők polkát táncoltak, ezután pedig maguk is megtanulhattak néhány lépést a köraulában. A vállalkozó kedvűek a csocsóbajnokságon újra játszhatták a 2006-os németországi foci VB-t illetve lebonthatták a szivacstéglából felépített berlini falat. Egy előadás a németnyelvű országokról és egy országismereti kvíz és is színesítette az amúgy is mozgalmas napot.

Az első emeletet több száz, Németország, Ausztria és Svájc nevezetességeiről készült fotó díszítette, amelyeket diákok és tanár kollégák hoztak el otthonról, a családi albumokból. Aki végignézte ezeket és válaszolt néhány kérdésre, az jutalmul sváb sütiket kóstolhatott, amit szintén diákjaink sütöttek erre a napra.

Ha már farsang, akkor nem maradhatott el a jelmezes felvonulás sem és egy jó hangulatú flashmob, ami méltó lezárása volt a napnak.

Köszönjük mindenkinek a közreműködését és reméljük, minden Tópartisnak egy kedves emlék marad ez a nap!

Írta: Matolcsi Réka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .