5+1 könyv a nyárra

Kevesebb mint négy hét a nyári szünetig, és még nem tudod, hogy mit fogsz olvasni a nyáron? Könyvajánlónkban összefoglaljuk a nyár legjobb könyveit, amelyek között te is megtalálod a számodra megfelelő könyvet.

Jenna Evans Welch: Love & Gelato – YA romance

Ha nyár, akkor irány Olaszország! Az írónő egészen Toszkánáig repít minket, ahova Lina (főszereplő) az édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezik az addig nem látott édesapjához, aki 16 évig nem is foglalkozott vele. Lina kezdetben semmilyen érdeklődést nem mutat a helyi programok iránt, amíg kezébe nem kerül édesanyja naplója, amelyet az itáliai tartózkodása alatt vezetett. A napló tartalma feltárja Lina előtt Toszkána csodás világát, mely arra ösztönzi, hogy legújabb barátjával, Rennel felfedjen egy titkot, melyről már korábban tudomást kellett volna szereznie…

Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem – YA romance
Szereted az első, kamaszkori szerelmekről szóló könyveket? Akkor ezt garantáltan szeretni fogod!

Minden évben, miután beköszönt a nyári szünet, Belly (főszereplő) Cousins Beachen tölti a nyári szünetet, ahol a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, Belly édesanyjának legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly mióta az eszét tudja, üldözi Conradot a szerelmével. Vajon a fiú is ugyanígy érez? Vajon ez a nyár más lesz, mint a többi, és végre összejönnek?

Agatha Christie: Ház a sziklán – krimi
Olyan könyvre vágysz, amely rövid mégis izgalmas (page-turner) fejezetekből áll? Imádod a krimiket, a váratlan csavarokat és a letaglózó megoldásokat? Akkor Agatha Christie: Ház a sziklán könyv tökéletes választás a számodra.

A könyvben a híres nyomozó, Hercule Poirot, valamint barátja, Hastings kapitány old meg egy titokzatos esetet St. Loo-ban (ahol épp üdülnek), ahol majdnem egy gyilkosság áldozata
lesz a csinos és fiatal Nick Buckley. Mint kiderül, a lány a közelmúltban több „balesetet” úszott meg, melyek halálosak is lehettek volna. A lány felelőtlenségét látva Poirot úgy dönt, hogy megvédi a lány életét, és utánajár a különös esetnek. Vajon ki akarja megölni a lányt, és vajon Poirot sikerrel jár-e, és megtudja-e menteni a lány életét?

Leiner Laura: Bábel – ifjúsági regény
Lányok figyelem! Magyarország egyik legkedveltebb ifjúsági regényeket író írónője, Leiner Laura nem csak a gimnázium mindennapjaiba kalauzol el bennünket (SzJG sorozat), hanem az egyik „legismertebb” fesztiválra, a Bábelfesztre is.

A könyv főszereplője, a 17 éves Zsófi (lelkes RHCP rajongó) élete első fesztiváljára készül barátaival, ahol az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, orvosi sátorban töltött hosszú órák és
a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. Ezek a közös élmények felejthetetlenné teszik a következő hét napot, sőt, az egész nyarat is.

T.J. Klune: Ház az égszínkék tengeren – fantasy
A fantasy szerelmesei se maradjanak ki!
A könyv egy árvaházban játszódik a Marsyas- szigeten. A főszereplő Linus Baker (Mágikus Ifjakért Felelős Minisztérium munkatársa, feladata: kormány által fenntartott árvaházakban élő gyermekek jólétét felügyelje) olyan titokzatos küldetést kap, melyben meg kell határoznia az ezen a szigeten lévő árvaház hat különleges gyereke (egy gnóm, egy tündér, egy sárkánymadár, egy azonosíthatatlan, zöld paca, egy alakváltó törpespicc és a hatéves Antikrisztus) mennyire veszélyes önmagukra, egymásra és a világra. Csak hab a tortán, hogy mindeközben meg kell birkóznia az árvaház vezetőjével, aki mindent megtesz azért, hogy a gyerekek és a saját titkai biztonságban legyenek.


T.J. Klune könyve minden korosztálynak ajánlott, hiszen a könyv tanulsága igazán megfogó, elgondolkodtató. Mennyire vagyunk foglyai az előítéleteknek?

+1: Suzanne Collins: Az éhezők viadala – fantasy
A New York Times-bestseller írónő, Suzanne Collins legismertebb könyve, Az éhezők viadala több mint 10 millió példányban kelt el világszerte, így a könyvet hazánkban is sokan ismerik/olvassák. Bár a könyv már több mint egy évtizede megjelent, sikere töretlen, azóta filmsorozatot is készítettek belőle.


Élő tévéadásban halálos küzdelem a veled egykorúakkal? Ez az Éhezők Viadala, ahol 12-12 darab tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt várnak egymás öldöklésére. A tizenhat éves Katniss Everdeen (főszereplő) önként jelentkezik a viadalra, hogy a húgát mentse a viadalon való részvételtől. A viadal maga a halálos ítélet, Katniss viszont nem fél a haláltól. A túlélés a vérében van. De ha nyerni akar, akkor olyan döntéseket kell hoznia, melyekben választania kell a túlélés és az emberség, vagy az élet és a szerelem között.

Réz Lujza 10.C

Képek forrásai:
https://janiceharayda.medium.com/reading-on-the-beach-is-a-terrible-idea-1ecaf62c08ab
https://www.libri.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .