12.A bemutatkozás

Ádám és a 12. A bemutatkozása a kampányhétre

 

Tisztelt Tanáraink, kedves Tópartisok!

 

Elérkezett az idő, hogy szeretett osztályunk, a 12. A 2022-ben elinduljon a Tópartiban szokás szerint megrendezett diákigazgató-választáson a lila büszke színében. Szeretnénk ezúton megragadni az alkalmat a 12. A és története, valamint a diákigazgató-jelölt Kiss Ádám bemutatására, kampányunk programjának leírására.

Az osztály 2019-ben érkezett a Tóparti falai közé apró, piros ruhás gólyaként. Már a gólyanapon kiderült, hogy egy olyan osztályról van szó, ahol rengeteg a közös érdeklődés, a közös stílus, amik megalapozták a hipotézist, miszerint varázslatos 4 évnek állunk elébe. Amennyire féltünk az új emberektől, az új közösségtől, és az új környezettől, annyira alakult az osztályból egy összetartó, egymást támogató, szeretetteljes csapat. Ez már a 9.-es órákon, az osztálykirándulásokon, a közös bulikon is megfigyelhető volt. Épp ezért lett fájdalmas a koronavírus miatti karantén, amely 9.-es évünk utolsó 3 hónapját elvette. Azt mondják, hogy amíg az ember nem veszít el valamit, addig nincs teljesen tisztában azzal, mennyire értékes neki egy adott dolog. Így volt ez a mi osztályunknál is. Egymás hiányát késő esti telefonálásokkal, óvatos találkozásokkal próbáltuk enyhíteni.

A 10. osztály nagy része szintén az otthon falai között történt a járvány miatt, de mikor onnan visszajöhettünk az iskolába, kedves üdvözlések, jóízű nevetések, bulik és szeretet várt minket.

A 11. osztály végig jelenléti oktatásban zajlott. Mindenki elkezdhetett gondolkodni azon, hogy hol szeretne elhelyezkedni, ami ismét közösséget teremtett az osztályban. Az év végi pécsi osztálykirándulás meghatározó pont volt az osztály életében. Felnőtteknek érezhettük magunkat, új, váratlan kapcsolatok alakulhattak ki, drámára is láthattunk példát, megnyílhattunk egymás előtt úgy, mint még soha. Az év végén aztán sort keríthettünk még diákigazgató-jelöltünk megszavazására, aki Kiss Ádám lett.

Ádám (sokaknak KissÁ) a jó tanuló, jó sportoló szőkeherceg, aki sajátos humora, határozott stílusa és tapasztalata miatt lett osztályunk jelöltje. 9.-es korunk óta az osztály meghatározó, központi tagja. Az osztály sorsát felelősségteljesen cipeli, segít a programok szervezésében kreativitásával. Kedvenc sportja a jégkorong, amit nem csak szeret, de még tehetségesen is űz. Rendszeresen jár külföldre mérkőzni, amiket rendszeresen meg is nyer csapata. Számára a sport több, mint hobbi, számára ez szerelem, karrierlehetőség is.

A 12.-es kampányidőszak és a nyárvégi filmforgatás, illetve szalagavatós táncpróbák az osztályon belüli kisebb csoportokat egy egész osztállyá gyúrták össze. Mindenki kiveszi a részét a munkából, a szervezésből, a 12. A rendkívül elhivatott, szorgalmas, határozott, dinamikus társaság.  Ezekért a jelzőkért az osztály főnöke, Szűcs Krisztina tanárnő a felelős. A legjobb osztályfőnök, aki szeretetével és bölcsességével irányítja az osztályt, akár pályaválasztásról, akár kampányról van szó.

Kampányunk programjait az alábbiakban szeretném ismertetni. 2 napot kaptunk 2 szünettel a kampányhéten. Hétfőn, a 4. szünetben a jól bevált karaokét rendezzük meg, ahol az egész iskola együtt énekelhet. Másnap, azaz kedden a 3. szünetben az „1 perc és nyersz” c. műsorra hasonlítóan szeretnénk feladatokat kiosztani diákok és a tanárok között is, amik teljesítésére 1 perc fog rendelkezésre állni. Mindezen kívül tervezünk a szünetekben interjúkat készíteni, fánkokat, lila szemüvegeket osztani, mozgó képkerettel fényképezkedni az iskola diákjaival. Tervezünk tanárparódiákat csinálni, (csak udvariasan!). Az utolsó napon lila színbe szeretnénk öltöztetni az iskolát, szeretnénk kampányunknak hangot adni! (lila ruhák, lila szemüveg, lila díszek). Egyéb programunk közé tartozik, hogy amennyiben a 12.A megnyeri a választásokat, az osztály fiú tagjai időjárástól függetlenül fürdeni fognak a tóban. Szünetekben szeretnénk visszahozni a sulirádiót, illetve podcasteket szeretnénk csinálni más osztályok jelöltjeivel, az iskola tanáraival, hogy jobban megismerjük egymást.

Számítunk támogatásotokra, szavazataitokra! Reméljük ez a kis bemutatkozó elnyeri szimpátiátokat, és nagyon várjuk, hogy megmutathassuk nektek kampányfilmünket is (amin keményen, hónapokig dolgoztunk)! Izgalmas lesz! Köszönünk mindent!

 

Hajrá 12. A!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .