Színjátszás a Tópartiban

Minap készítettem egy riportot iskolánk egyik 9.NY-es tanulójával: Szabó Anna Elizával. Örömmel vállalta, hogy néhány kérdésemre válaszolva bemutatja nekünk a színjátszókört.

Szia Eliza! Első kérdésként, milyen gyakran jársz erre a szakkörre?

-Szia! Heti egyszer, minden pénteken a hetedik és nyolcadik órában. 

Hogyan zajlik egy óra? Mivel ütitek el általában az időt?

-Az órák mindig máshogy zajlanak, de általában szituációs játékokat játszunk, mint például a beugró. Jelenleg azonban egy előadást rakunk össze, amit hamarosan el is kezdünk próbálni.

Ezek szerint akkor várható valamilyen fellépés tőletek a közeljövőben?

-Nagy valószínűséggel igen. Viszont úgy tudom, hogy először csak felvételről lehet majd megtekinteni, de még ebben a tanévben elő is adjuk az iskolában.

Milyen a kapcsolatod a csoporttársakkal? Mennyire voltak befogadóak?

-A diákszínpadot Papp-Tóth Angelika tanárnő vezeti, akit minden diák nagyon kedvel. A társaim befogadóak és kedvesek. Sokat segítenek az újaknak.

Esetleg volt már részed hasonló foglalkozásban?

-Gimnázium előtt nem jártam színjátszó körbe. Már régóta ki szerettem volna próbálni, és többen is ajánlották nekem, de eddig sajnos nem volt rá alkalmam, ezért jelentkeztem szeptemberben.

Mely fiataloknak ajánlanád magát a színjátszás világát?

-Őszintén én nagyon élvezem az órákat, ezért mindenkinek ajánlani tudom, de különösen azoknak a fiataloknak, akik szeretnék növelni a beszédkézségüket és megmutatnák magukat a színpadon is. Igaz, hogy péntek délután fárasztó lehet délután 4-ig bent maradni, de semmire nem cserélném le a szakkört.

Rendben, nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre! 

 

Szabó Regina 9/Ny

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .