Evelyn Hardcastle hét halála

Evelyn Hardcastle hét halála

Az ember azt hinné, hogy már nem olvashat újat egy krimiben. Hisz az általános recept ugyanaz: végy egy szimpatikus szereplőt, gyilkold meg változatos kegyetlenséggel. Adj hozzá egy különc és szociálisan alulfejlett, ámbár annál zseniálisabb nyomozót, aki hihetetlen vaslogikával, mindenki előtt járva bogozza ki a rejtélyt. Ezután ízesítsük némi kegyetlenséggel és váratlan fordulatokkal ízlés szerint. Aki erre számít, amikor kinyitja az Evelyn Hardcastle hét halála című könyvet, az csalódni fog. Hogy miért?

Egy férfi ébred fel egy erdő közepén, nem tudja ki ő, hogyan került oda, minden emlékét csak egy név jelenti: Anna. Nemsokára egy kastélyba keveredik, ahol szerencséjére felismerik. A neve Sebastian Bell orvos, de hogy miért nincsenek emlékei vagy mi is ez a hely, azt nem tudja, de egy furcsa, eseményekkel teli nap múlva mikor elszenderedik, egy új testben ébred. Teste, személye más lett, de a nap ugyanaz. Ahogy egyre jobban megismeri a körülötte lévő világot, úgy tisztázódnak a játékszabályok. Evelyn Hardcastle minden este meghal, egészen addig, míg főhősünk meg nem nevezi a gyilkosát. És amíg ez az átok él, addig mindig új testben ébred. Harcolnia kell egy furcsa és nem éppen készséges világban, ahol mindenkinek van valami rejtegetnivalója.

Úgy gondolom, hogy ha valaki csak most ismerkedik a krimivel, annak ugyanúgy jó választás ez a könyv, mint egy harcedzett olvasónak. A végkifejlet kiszámíthatatlan, a szabályok érthetőek. A játék elkezdődött, de te készen állsz rá?

Cs. Joci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .