Daniel Silva: Az angol bérgyilkos

Daniel Silva újra nagyot alkotott Gabriel Allon sorozatának legújabb részével. Ebben a könyvben is Gabriel mindennapjait mutatja be, aki ártatlan restaurátornak álcázza magát, miközben a háttérben igazából titkosügynök. Az izraeli titkosszolgálat fáradhatatlan szolgálata közben, amit a bennfentesek csak úgy hívnak az Iroda, Gabriel rengeteg veszélyes és vérfagyasztó történésbe kerül bele nap mint nap, amikor az életéért kell küzdenie. Ez ennél a könyvnél sincsen másképp: főhősünk egy mindennapinak és egyáltalán nem veszélyesnek tűnő megbízást kap, ahol egy Raffaello-festmény kellene restaurálnia Svájcban. Természetesen semmi sem alakul a tervezettek szerint. Mikor a kép mellett megtalálja a tulajdonos holttestét, rájön, hogy ez közel sem lesz olyan egyszerű feladat, mint amire számított, és ezzel el is kezdődik az élet-halál játék, ahol senki sem kap kegyelmet.  Elfeledett titkok, eltemetett múltbéli események nyomában kezd el kutatni a második világháborúban felhalmozott műkincsek után – hamarosan kiderül azonban, hogy vannak, akik bármire képesek azért, hogy a múlt rejtve maradjon. Régi sérelmek és történések, véres csaták, ahol csak az nyer, akinek meg tud maradni az épp esze a kétségbeesés szélén is. Miközben az életéért küzd a titkosügynök, kiváló karakterek tömegét vonultatja fel a szerző, kiknek köszönhetően érdekesebbnél érdekesebb következmények születnek…

Nagyon ajánlom a könyvet, hiszen egy újabb zseniális történettel örvendeztetett meg bennünket a szerző. Viszont felhívnám a figyelmet, hogy ez egy krimi, ahol nagyon realistán vannak ábrázolva a gyilkosságok, kínzások, stb., szóval csak olyan olvassa el, aki bírja ezt a műfajt. Nekem nagyon tetszett, a múlt és a jelen egybefonódása, az akciójelenetek, a csavaros történet, a nyomozások és a romantika aránya tökéletesen el van találva benne, és bár a maga 600-700 oldalával hosszúnak tűnhet, minden percet megér, ezt biztosíthatom.

Kiss Benigna, 9.a

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .