Interjú Vas Eszterrel

Eszter, idén kezdte el a második évét a Tóparti Gimnáziumban.  Az egyre nehezedő iskola azonban nem tántorította el, hogy rendszeresen és kitartóan sportoljon. Sőt mi több, idén fitness oktató lett a Prima Fitness-nél!

Mikor kezdtél el sportolni?

Négy évesen kezdtem el edzésekre járni. Nagyon sok sportot kipróbáltam, mint például a szertorna vagy a jazz balett. De a Fit Kid volt az első olyan sportág, amit komolyan vettem és rendszeresen kezdtem el csinálni.

Mi késztetett rá, hogy rendszeresen mozogj?

A családunknak szerves része a sport és mozgás. Mindannyian nagyon szeretünk táncolni, még apukám is!

Hol hallottál a Prima Fitness-ről?

Őszintén, mikor itt a suliban tartottak egy bemutatót. Akkor tudatosult bennem, hogy ez mennyire jó. Mint később kiderült, anyukám is fitness oktató volt. Sokszor mondják az ottani edzők: „Te is a Gabi lánya vagy! ”.

Hogyan lettél oktató?

Tavaly szeptemberben kezdtem el járni, mint vendég. Akkor úgy gondoltam, hogy „Úristen hogyan lehet ezt kibírni?” Utána kezdett hozzá szokni a szervezetem. Majd január környékén az ottani vezető felajánlotta, hogy legyek én is edző. Rengeteg gyakorlás után, most 16 évesen lettem oktató. Szeptember óta tartok órákat.

Hogy van időd a fitness-re és a tanulásra?

Tavaly előfordult, egy nap öt edzésem is volt! Olyankor tízre értem haza és akkor kellett nekiállnom tanulni. Idén viszont, rájöttem, hogy ez nem mehet tovább! Próbálom minden időmet hasznosan felhasználni. Vagy éppen hétvégén igyekszem előre tanulni, mert az is sokat számít.

Miből merítesz ennyi energiát?

Nekem kell, hogy meglegyen egyfajta pörgés a mindennapokban, mert az visz előre. Persze előfordul, hogy bal lábbal kelek fel reggel, de ha van két óra edzésem, ki tudok kapcsolni agyban. Viszont néha a vendégek segítenek feltöltődni, csupán annyival, hogy elmesélik, mit csináltak aznap.

Kinek ajánlod a Prima Fitness-t?

Igazából minden lánynak.  Nem hosszúak az órák, viszont tetőtől talpig átmozgatnak. Mindig jók a zenék, így könnyedén ki tudsz kapcsolni. De fontos, hogy aki eddig nem mozgott rendszeresen, fokozatosan kezdje.

Szeretnéd folytatni ezt a sportágat?

Igen, szeretném. Amíg itt tanulok addig biztos. Aztán, ha esetleg felkerülök Budapestre, felveszem a kapcsolatot a központtal, és ott fogok továbbra is órát tartani.

Interjút készítette: Ványolos Bernadett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .