Az idei gólyaavatás (2023/24)

Idén is megtartottuk a hagyományt – a végzős mentor osztályok igazi tópartis gólyákká avatták a bejövő osztályokat! November 9-én, csütörtökön lettek megtartva délután a tornateremben a szokásos, testmozgatósabb programok, míg 10-én pénteken felesküdtek a kicsik az idei gólyaesküre, előtte persze szintén programokkal várták őket a végzősök.

A gólyaeskü szövege itt olvasható:

Én …, dr. Vizi László Tamásné igazgatóasszony, a végzősök és az Isten szent háromságának színe előtt fogadom, hogy a Tópartit teljes szívvel és csillapíthatatlan vággyal végzem el, és az 5,5-ös átlagot minden évben elérem. Büszke leszek, nevét a szívemen viselem, az egyenruhát minden ünnepi alkalommal boldogan felveszem. Tanáraimat egészségben, betegségben, jóban-rosszban tisztelettel hallgatom, és minden kérésüknek eleget teszek. A végzőseimmel tűrök, szenvedek, és nekik hűséges segítőtárs leszek – ha egyikőjüket látom a táskától roskadva a folyóson bicegni, nem nevetem ki, hanem segítve átveszem terheit. Fogadom, hogy az iskola területét nem hagyom el tanítási időben, még a csábító pékségért sem. Testnevelésórán tisztességesen bemutatom a szülői igazolásomat. Ha suli után meglátok egy fáradt takarító nénit, készségesen utána cipelem a panini és Kit-Kat papírjaimat tartalmazó szemeteszsákot. Esküszöm, hogy a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot, annak tavát, végzőseit és házirendjét, az életem árán is megvédem! Ha fogadalmam megszegném, mardosson a szégyen, sújtson társaim megvetése, legyen belőlem gólyapecsenye!

Pillanatképek a csütörtöki délutánról, a teljesség igénye nélkül:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .