A Piposz tanya (Nagy Dániel 9.c)

A tavalyi év végén a szilveszter közeledtével volt szerencsém immár másodjára ellátogatni erre a csodálatos vidékre.

A Piposz tanya Erdély legkeletibb részén Bükklok településen található, ahol rengeteg gyönyörű természeti látványosságot tekinthetünk meg. A hely hóba borítva talán még lenyűgözőbb, mint száraz, melegebb időjárásban. A második ittlétem során többet kirándultam, jobban felfedeztem a környéket, mint az első alkalommal. A leghosszabb utunk a Szellő-tetőre vezetett, ahonnan remek kilátás van erre a festői környezetre.

A túra körülbelül 12 km hosszú volt, a legtöbb részen nyílt, néhol meredekebb terepen. A Piposz tanya külön is szervez programokat. Ilyen például a motoros hószánnal való túra, vagy akár a kutyák által húzott szán kipróbálása. A szálláson az emberek kedvesek, sok meglepetéssel várják a vendégeiket. Az ételek mind helyiek, hagyományosan készülnek, ezzel is kaphatunk egy szeletet a székely kultúrából. A tanyán wellnessre is van lehetőség: szauna és forró dézsában való fürdőzés is szóba jöhet.

Remélem, meghoztam a kedvüket ehhez a páratlan helyhez. Jó felfedezést kívánok!

Írta: Nagy Dániel 9.c

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .